Πτώση δεκάδων containers στη Βόρεια Θάλασσα

Πτώση δεκάδων containers στη Βόρεια Θάλασσα

961
Πτώση δεκάδων containers στη Βόρεια Θάλασσα

Τουλάχιστον 270 εμπορευματοκιβώτια «χάθηκαν» χθες το βράδυ εντός των γερμανικών υδάτων στη Βόρεια Θάλασσα εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική ακτοφυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες στην Βόρεια Θάλασσαν είχαν σαν αποτέλεσμα το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «MSC Zoe» με σημαία Παναμά να απολέσει τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια, είκοσι εκ των οποίων, γεμάτα με οθόνες, παιγνίδια και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εκβράστηκαν σε τρία ολλανδικά νησιά στη θάλασσα Βάντεν, στο βόρειο τμήμα των ολλανδικών ακτών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί παράλληλα ότι τρία εξ εμπορευματοκιβώτια, τα οποία δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, περιέχουν βαρέλια με οργανικά υπεροξείδια σε μορφή πούδρας, όπως ανέφερε στο Twitter η ολλανδική ακτοφυλακή. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη ουσία, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή πλαστικών, πολυστυρενίου και PVC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.