Συμφωνία-σταθμός για το αεροδρόμιο του Gatwick

Συμφωνία-σταθμός για το αεροδρόμιο του Gatwick

140
Συμφωνία-σταθμός για το αεροδρόμιο του Gatwick

H Vinci Airports, η οποία ελέγχει τη λειτουργία δεκάδων αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο και είναι θυγατρική της γαλλικής VINCI Concessions, ανακοίνωσε πως προχωρά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του διεθνούς αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η VINCI Airports αποκτά το 50,01% των μετοχών του βρετανικού αεροδρομίου, έναντι τιμήματος $3,7 δις, ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση από πλευρά της γαλλικής Vinci, η οποία αποφάσισε να επενδύσει στο δεύτερο μεγαλύτερο -μετά το Heathrow- αεροδρόμιο της Βρετανίας και το όγδοο μεγαλύτερο, από άποψη επιβατικής κίνησης, αεροδρόμιο στην Ευρώπη.

Με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Gatwick από την Vinci, το τελευταίο θα καταστεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο υπό την διαχείριση της γαλλικής εταιρείας, σε μία από τις πλέον σημαντικές αεροπορικές αγορές του κόσμου.

Φωτό: vinci.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.