Οι μελλοντικές προοπτικές για την αγορά του LNG bunkering

Οι μελλοντικές προοπτικές για την αγορά του LNG bunkering

219
Οι μελλοντικές προοπτικές για την αγορά του LNG bunkering

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom με ανακοίνωσή της επεσήμανε τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον για την αγορά του LNG bunkering, καθώς και ότι στοχεύει σε ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στον συγκεκριμένο τομέα.

Η αυξημένη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καύσιμου σε παγκόσμιο επίπεδο, ενόψει και του επερχόμενου sulphur cap το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020, ωθεί την Gazprom σε περαιτέρω δέσμευσή της ως προς την αγορά του ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG, καθώς εκτιμάται ότι θα μειωθεί σημαντικά στο μέλλον η εξάρτηση της ναυτιλίας από τα «βαριά» ναυτιλιακά καύσιμα (με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο).

Με δελτίο Τύπου η Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις εργασίες για την αύξηση της παραγωγής, αποθήκευσης και των μεταφορών LNG από και προς τις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Portovaya στην Βαλτική Θάλασσα.

Στόχος αποτελεί η ενίσχυση των δραστηριοτήτων ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG ως καύσιμο στην περιοχή της Βαλτικής και του ρωσικού τμήματος της Άπω Ανατολής.

Φωτό: Gazprom

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.