Πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου

160
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Μείωση κατά 3,1% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, αγγίζοντας τα $52,80/βαρέλι, ενώ οι τιμές του US Crude Oil έφτασαν τα $44,92/βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου σήμερα προσεγγίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα των 18 τελευταίων μηνών, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την συνεχή άνοδο της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.

Στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Reuters, οι τιμές του πετρελαίου είχα ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, από τότε έως σήμερα εκτιμάται ότι έχουν καταγράψει μείωση της τάξης άνω του 20%.

Μπορεί οι χωρές μέλη και μη του OPEC να συμφώνησαν για νέες περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ωστόσο η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2019.

Σήμερα εκτιμάται ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας έχει αγγίξει ή προσεγγίζει επίπεδα ρεκόρ, με τις ΗΠΑ να υπολογίζεται ότι παράγουν σε ημερήσια βάση περίπου 11,6 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.