Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

1947
Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο
Φωτό: You Tube/Sigma Live

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Μάλτας, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή του Ζυγίου στην Λάρνακα της Κύπρου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή κατέπλευσαν πυροσβεστικά μέσα και σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και εναέρια μέσα για την διάσωση του πληρώματος και την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία τέθηκε σε πλήρη έλεγχο.

Το πλοίο, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Λάρνακας έχοντας ως προορισμό το λιμάνι του Ασπροπύργου στην Ελλάδα.

Στο πλοίο εκτιμάται ότι επέβαινε 17μελές πλήρωμα (7 Έλληνες, 9 Ινδοί και 1 Γεωργιανός), τρία μέλη εκ των οποίων έπεσαν στην θάλασσα για να διασωθούν.

Από το περιστατικό δύο μέλη του πληρώματος υπέστησαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ τα τρία μέλη του πληρώματος που έπεσαν στη θάλασσα μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Την ίδια ώρα έχει τοποθετηθεί ειδικό φράγμα προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη διαρροή πετρελαίου από το πλοίο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.