Τιμολογιακές «διευκολύνσεις» από την Διώρυγα του Σουέζ

Τιμολογιακές «διευκολύνσεις» από την Διώρυγα του Σουέζ

101
Τιμολογιακές «διευκολύνσεις» από την Διώρυγα του Σουέζ

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 την παροχή εκπτώσεων στα λιμενικά τέλη για τα δεξαμενόπλοια, με στόχο να καταστεί εφικτή η διέλευση ολοένα και περισσότερων πλοίων από την συγκεκριμένη διώρυγα.

Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις αφορούν όσα δεξαμενόπλοια πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ του Κόλπου του Μεξικού/της Καραϊβικής/της Λατινικής Αμερικής με τους λιμένες της Ασίας.

Πιο αναλυτικά, όσα δεξαμενόπλοια πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ των λιμένων του Κόλπου του Μεξικού ή της Καραϊβικής με λιμένες δυτικά της Ινδικής υποηπείρου (από λιμένα Karachi έως λιμένα Cochin), θα έχουν έκπτωση 50% στα λιμενικά τους τέλη.

Επίσης, όσα δεξαμενόπλοια πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ των λιμένων του Κόλπου του Μεξικού ή της Καραϊβικής με λιμένες ανατολικά του λιμένα Cochin θα έχουν έκπτωση 75% στα λιμενικά τέλη κατά τη διέλευσή τους από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Τέλος, τα δεξαμενόπλοια εκείνα που μεταφερούν πετρέλαιο μεταξύ λιμένων της Λατινικής Αμερικής (από τον λιμένα της Κολομβίας και λιμένες νότια αυτού) με ασιατικούς λιμένες (από τον λιμένα του Karachi και λιμένες ανατολικά του) θα έχουν έκπτωση της τάξης του 75%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.