Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για τον Nord Stream-2

Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για τον Nord Stream-2

104
Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για τον Nord Stream-2

Χωρίς εκπλήξεις και καθυστερήσεις και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί, προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2, παρά τις επιμέρους φωνές για ακύρωση του έργου που έρχονται από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και Αμερικανών Γερουσιαστών.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί, όπως ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών η εταιρεία κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2 AG, 370 χλμ. του αγωγού, ενώ πλέον οι εργασίες κατασκευής περνούν στην θαλάσσια αποκλειστική ζώνη της Φινλανδίας καθώς και σε αυτήν της Σουηδίας, όπου και αναμένεται εντός των προσεχών μηνών να τοποθετηθούν επιπλέον 510 χλμ. αγωγού.

Στις εργασίες εναπόθεσης των τμημάτων του αγωγού στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας παίρνουν μέρος δύο πλοία ειδικού σκοπού, το Pioneering Spirit και το Solitaire, με συνολικό αριθμό πληρώματος 990 άτομα.

Προς το παρόν άδειες για την κατασκευή του αγωγού έχουν δώσει οι τέσσερις από τις συνολικά πέντε χώρες που θα διασχίζει ο αγωγός: Ρωσία, Φινλανδία, Σουηδία και Γερμανία, ενώ αναμένεται η άδεια και από την Δανία.

Το τελικό μήκος του αγωγού θα αγγίζει τα 1.200 χλμ. και θα έχει ικανότητα διακίνησης 55 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2020.

Φωτό: nord-stream2.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.