Υπερσύγχρονα υβριδικά συστήματα πρόωσης από την Rolls-Royce

Υπερσύγχρονα υβριδικά συστήματα πρόωσης από την Rolls-Royce

196
Υπερσύγχρονα υβριδικά συστήματα πρόωσης από την Rolls-Royce

Η εταιρεία Rolls-Royce έχει συνάψει μια συμφωνία με τη WestSea Yard, μέλος του ομίλου Martifer, προκειμένου να εξοπλίσει δύο κρουαζιερόπλοια του νέου στόλου φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων της πορτογαλικής εταιρείας κρουαζιέρας Mystic Cruises.

Η Mystic Cruises, στα πλαίσια της επέκτασής της στον κλάδο των ωκεανοπόρων κρουαζιερόπλοιων, παρήγγειλε το πρώτο πλοίο το 2017, ενώ τώρα η εταιρεία έχει παραγγείλει δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια, χωρητικότητας 200 επισκεπτών. Η αξία της σύμβασης με τη Rolls-Royce Commercial Marine ανέρχεται στα £14 εκατομμύρια.

Ο Mário Ferreira, Διευθύνων Σύμβουλος της Mystic Cruises, ανέφερε: “Πρόκειται να ταξιδέψουμε σε μερικές από τις πιο αγνές και όμορφες περιοχές του κόσμου. Για να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον, συνεργαστήκαμε με την Rolls-Royce προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε ένα υπερσύγχρονο υβριδικό σύστημα πρόωσης που μειώνει δραματικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, καθώς και ένα σύστημα δυναμικής τοποθέτησης το οποίο μας επιτρέπει να αποφύγουμε τη χρήση αγκυρών, προστατεύοντας έτσι το θαλάσσιο περιβάλλον.”

Η Rolls-Royce θα παρέχει δύο κινητήρες Bergen C25: 33L8P και μία βοηθητική διπλή γεννήτρια Bergen C25: 33L6P σε κάθε πλοίο. Όλα αυτά θα συνδέονται με ένα ηλεκτρικό σύστημα ισχύος “SAVeCUBE”, χαμηλής τάσης, το οποίο θα επιτρέπει στους κινητήρες να λειτουργούν με μεταβλητές ταχύτητες μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητά τους για την απαιτούμενη ισχύ. Η Rolls-Royce θα παρέχει επίσης το σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου, ένα πλήρες σύστημα πρόωσης Promas, καθώς και μηχανισμούς πηδαλιουχίας και προωθητήρες τύπου σήραγγας.

Φωτό: rolls-royce.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.