Πόσα containerships έχουν τοποθετήσει scrubbers σήμερα;

Πόσα containerships έχουν τοποθετήσει scrubbers σήμερα;

314
Πόσα containerships έχουν τοποθετήσει scrubbers σήμερα;

Αυξάνεται με αργό ρυθμό ο αριθμός των containerships στα οποία έχουν τοποθετηθεί scrubbers το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την Drewry.

Όπως εκτιμά η Drewry το 10% του παγκόσμιου στόλου εμπορευματοκιβωτίων, περίπου 266 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 2,2 εκατ. TEUs, έχουν ήδη εγκαταστήσει scrubbers.

MSC και Evergreen αποτελούν τις ηγέτιδες εταιρείες στην αγορά των containerships, οι οποίες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς τα scrubbers καθώς θεωρούν ότι αποτελεί την κατάλληλη λύση για την συμμόρφωση με τις διεθνείς περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Να σημειωθεί ότι η MSC έχει εγκαταστήσει scrubbers στο 46% του στόλου της, ενώ η Evergreen στο 21% του δικού της στόλου.

Την ίδια ώρα η Drewry επεσήμανε ότι το sulphur cap 2020 θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις την προσφορά των πλοίων μεταφοράς containers, καθώς θα περιοριστεί ο αριθμός τους εντός του 2019 προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες μετασκευές και ως εκ τούτου το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των ναύλων.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.