Ενισχύει την διεθνή της παρουσία η Qatar Petroleum

Ενισχύει την διεθνή της παρουσία η Qatar Petroleum

89
Ενισχύει την διεθνή της παρουσία η Qatar Petroleum

Η Qatar Petroleum υπέγραψε συμφωνία με την Eni προκειμένου να αποκτήσει το 35% των μετοχών σε τρία πετρελαϊκά κοιτάσματα της δεύτερης στην θαλάσσια περιοχή του Μεξικού.

Με αφορμή την συμφωνία, ο κ. Saad Sherida Al- Kaabi, Υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και Πρόεδρος και CEO της Qatar Petroleum, τόνισε ότι αποτελεί ορόσημο για την πορεία της εταιρείας καθώς ενισχύει το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της, ενώ συγχρόνως επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στο Μεξικό.

Η παραγωγή πετρελαίου των τριών παραπάνω κοιτασμάτων αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2019 με την Qatar Petroleum να στοχεύει η παραγωγή να ανέλθει μέχρι το 2021 σε 90.000 βαρέλια/ημέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Qatar Petroleum «πατάει πόδι» στο Μεξικό καθώς στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου η εταιρεία σε συνεργασία με την Eni και την Shell συμφώνησε να συμμετέχει στην παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα Perdido και Campeche.

Επιπλέον η Qatar Petroleum, όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την παρουσία της σε Βραζιλία, Αργεντινή, Κύπρο, Κονγκό, Νότια Αφρική, Μοζαμβίκη και Ομάν.

Φωτό: qp.com.qa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.