Το μέγιστο των δυνατοτήτων του άγγιξε το Yamal LNG

Το μέγιστο των δυνατοτήτων του άγγιξε το Yamal LNG

159
Το μέγιστο των δυνατοτήτων του άγγιξε το Yamal LNG
Φωτό: novatek.ru

Η ρωσική εταιρεία Novatek ανακοίνωσε ότι το ενεργειακό της έργο Yamal LNG άγγιξε ρεκόρ παραγωγής και στις τρεις γραμμές του, των οποίων η χωρητικότητα φτάνει συνολικά τους 16,5 μετρικούς τόνους/ανά έτος.

Η πρώτη γραμμή παραγωγής του Yamal LNG τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η τρίτη ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως σήμερα έχει υπολογιστεί ότι το Yamal LNG έχει παράξει και διαθέσει στην παγκόσμια αγορά περίπου 7,5 εκατ. τόνους LNG.

Το συγκεκριμένο ενεργειακό έργο αποτελεί το μεγαλύτερο της Ρωσίας, ενώ εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 5% της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.

Ο κ. Leonid V. Mikhelson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Novatek, επεσήμανε ότι το Yamal LNG αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για την παγκόσμια πετρελαϊκή και ενεργειακή αγορά, ενώ θα συμβάλει στην ανάδειξη της Novatek ως έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.