Πως αντιδρά η ναυτιλία ως προς τις απαιτήσεις του 2020;

Πως αντιδρά η ναυτιλία ως προς τις απαιτήσεις του 2020;

983
Πως αντιδρά η ναυτιλία ως προς τις απαιτήσεις του 2020;

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το 14ο ετήσιο Forum του Institute of Chartered Shipbrokers Greek Branch (ICS) με τίτλο «2020: The Year that will change shipping;».

Περιβαλλοντικοί κανονισμοί, τεχνολογία και ασφάλεια εν πλω ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της ναυτιλιακής κοινότητας.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Παναγιώτης Μήτρου (Technology & Innovation Manager, Marine & Offshore, Business Development, South Europe, Lloyd’s Register) τόνισε ότι οι πλοιοκτήτες εκπροσωπούνται στον ΙΜΟ από τις ενώσεις εκπροσώπησής τους με αποτέλεσμα να ακούγεται η φωνή τους εμμέσως και στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Ο κ. Μήτρου σημείωσε ακόμη, ότι όλοι φορείς συμπεριλαμβανομένων των νηογνωμόνων, των flag states και των port states θα πρέπει να υιοθετήσουν και να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς του ΙΜΟ προκειμένου να είναι επιτυχής η εφαρμογή τους.

Ο κ. Mark Pearson (Managing Director, Maran Tankers Management Inc.) τάχθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ της εγκατάστασης scrubbers σχολιάζοντας ότι «για τα μεγάλα πλοία που διαχειριζόμαστε η επιλογή είναι πιο εύκολη». Σε ερώτηση για την διαφορά στην τιμή ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής και υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, τόνισε ότι θα καθοριστεί από την προσφορά των διυλιστηρίων και την ζήτηση από τους πλοιοκτήτες.

Από την πλευρά του ο κ. Χάρης Βαφειάς (Πρόεδρος και CEO, Stealthgas Inc.) αναφερόμενος στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ σχολίασε ότι «θα πρέπει να ζήσουμε με την εξέλιξη αυτή».

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Νίκος Τσαβλίρης (Πρόεδρος ICS Greek Branch & Tsavliris Salvage Group) τόνισε ότι στο εγγύς μέλλον θα αυξηθούν τα ατυχήματα εν πλω όπως ήδη συμβαίνει από την πρόσμιξη καυσίμων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την μη σύμπλευση όλων των εμπλεκόμενων μερών για την εφαρμογή των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.