Προσωρινή ανακωχή για ΗΠΑ και Κίνα

Προσωρινή ανακωχή για ΗΠΑ και Κίνα

113
Προσωρινή ανακωχή για ΗΠΑ και Κίνα

ΗΠΑ και Κίνα χαμηλώνουν τους τόνους στον εμπορικό πόλεμο που έχουν κηρύξει ο οποίος έχει φέρει αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά.

Οι ηγέτες των δύο χωρών αποφάσισαν για ένα διάστημα 90 ημερών να δώσουν τα χέρια, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να μην αυξήσει περαιτέρω τους δασμούς από 10% σε 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων από 1η Ιανουαρίου 2019, όπως είχε δηλώσει αρχικά.

Από την μεριά της Κίνας ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησε να προβεί σε εισαγωγές αγροτικών και ενεργειακών αμερικανικών προϊόντων προκειμένου να συμβάλει στην μείωση του σημαντικού εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με την Κίνα.

Η τριμηνιαία ανακωχή δίνει τη δυνατότητα σε ΗΠΑ και Κίνα, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, να λύσουν τις διαφορές τους. Εφόσον δεν καταστεί εφικτό, τότε εκτιμάται ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν αυτόματα τους δασμούς τους από 10% σε 25% στις εισαγωγές κινεζικών εμπορευμάτων, συνολικής αξίας $200 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.