Προωθείται η «πράσινη» κουλτούρα στην Ευρώπη

Προωθείται η «πράσινη» κουλτούρα στην Ευρώπη

73
Προωθείται η «πράσινη» κουλτούρα στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα μία μακροπρόθεσμη στρατηγική – όραμα για την ευρωπαϊκή ήπειρο αναφορικά με την προώθηση μιας «πράσινης» κουλτούρας, σε εναρμόνιση με την Συμφωνία των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει θέσει ως στόχο να γίνει η Γηραιά ήπειρος «κλιματικά ουδέτερη» μέχρι το 2050 με το 80% τουλάχιστον της παραγωγής ηλεκτρισμού να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Ευρωπαίος Επιτρόπος για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, κ. Miguel Arias Canete, επεσήμανε ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να σταματήσει να εξαρτάται από ορυκτά καύσιμα και να επενδύσει σε εναλλακτικές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο δρόμος προς μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία απαιτεί κοινές δράσεις σε στρατηγικής σημασίας τομείς όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι βιώσιμες, ασφαλείς μεταφορές, η ύπαρξη κατάλληλων υποδομών, η βιο-οικονομία κ.ά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.