«Όχι» της Βενεζουέλας στην BP

«Όχι» της Βενεζουέλας στην BP

163
«Όχι» της Βενεζουέλας στην BP

Το Υπουργείο Πετρελαίου της Βενεζουέλας φέρεται να απέρριψε τον προηγούμενο μήνα πρόταση της BP για την εξαγορά του μεριδίου της Total στο αδρανές αλλά πολλά υποσχόμενο project φυσικού αερίου στα θαλάσσια σύνορα με τις νήσους Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Όπως σημειώνει το Reuters, η BP κατέχει ήδη τα δικαιώματα του project στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ωστόσο προσέβλεπε στην αύξηση της παραγωγής αερίου μέσω της εκμετάλλευσης της μονάδας Deltana Platform στις ανατολικές ακτές της Βενεζουέλας.

Από την πλευρά της η Τοtal διαμήνυσε τον περασμένο Μάρτιο ότι η πώληση του 49% του έργου εκκρεμεί έγκρισης εδώ και δύο χρόνια από τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Το υπόλοιπο 51% ανήκει στην νορβηγική Equinor, η οποία ξεκίνησε τις θαλάσσιες γεωτρήσεις για την εξερεύνηση φυσικού αερίου, δέκα χρόνια πριν.

Η απόρριψη λοιπόν της πρότασης της BP υπογραμμίζει την συχνά «εχθρική» στάση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας απέναντι σε ξένες επενδύσεις και όλα αυτά εν μέσω τεράστιων οικονομικοκοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν την χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.