Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας στους λιμένες στο στόχαστρο των ITF, ETF και...

Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας στους λιμένες στο στόχαστρο των ITF, ETF και ver.di

65
Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας στους λιμένες στο στόχαστρο των ITF, ETF και ver.di

Στο πλευρό των Πορτογάλων λιμενεργατών στον αγώνα που κάνουν απέναντι στην επισφαλή εργασία στέκονται τα σωματεία International Transport Workers’ Federation (ITF), European Transport Workers’ Federation (ETF) και ver.di.

Πιο συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η ETF αναφέρει ότι η πλειονότητα των λιμενεργατών στον πορτογαλικό λιμένα Setubal προσλαμβάνεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα και κατά συνέπεια δεν προστατεύεται σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού, ακόμη και αν προκαλείται από εργατικό ατύχημα.

Από την πλευρά του ο Thomas Mendrzik, πρόεδρος του σωματείου Γερμανών λιμενεργατών, ver.di, σημείωσε ότι η καταπολέμηση των επισφαλών συνθηκών εργασίας βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της δράσης των συλλόγων λιμενεργατών σε παγκόσμιο επίπεδο και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το 2018 ορισμένοι εργοδότες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις ίδιες πρακτικές για να αποδυναμώσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

Φωτό: portodesetubal

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.