Μία νέα γενιά RO-RO ναυπηγείται για τον ιταλικό όμιλο Grimaldi

Μία νέα γενιά RO-RO ναυπηγείται για τον ιταλικό όμιλο Grimaldi

692
Μία νέα γενιά RO-RO ναυπηγείται για τον ιταλικό όμιλο Grimaldi

Η εταιρεία Rolls-Royce Commercial Marine έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο προκειμένου να εξοπλίσει με συστήματα πρόωσης εννέα πλοία κατηγορίας Ro-Ro τα οποία πρόκειται να ναυπηγηθούν από τη Nanjing Jinling Shipyard Co στην Κίνα, για τον ιταλικό όμιλο Grimaldi.

Τα μήκους 238 μέτρων πλοία Ro-Ro (Roll-on-Roll-off) τα οποία θα φέρουν την ονομασία Grimaldi Green 5th Generation, έχουν χωρητικότητα περίπου 500 ρυμουλκούμενων, ενώ θα είναι υβριδικά, συνδυάζοντας τη χρήση παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων κατά τη λειτουργία τους και την ισχύ μπαταριών όταν θα βρίσκονται σε λιμάνι. Τα εν λόγω πλοία σχεδιάζονται από την εταιρεία Knud E. Hansen στη Δανία.

Ο εξοπλισμός που θα παρέχει η Rolls-Royce περιλαμβάνει συστήματα πηδαλιουχίας καθώς και το σύστημα Promas, το οποίο ενσωματώνει την προπέλα και το πηδάλιο σε ένα ενιαίο σύστημα με στόχο τη βελτιστοποίηση της υδροδυναμικής απόδοσης. Το σύστημα Promas είναι ένα προϊόν που έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις της Rolls-Royce στο Kristinehamn της Σουηδίας, ενώ το σύστημα πηδαλιουχίας παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Brattvåg της Νορβηγίας.

Η παράδοση των συστημάτων πρόωσης προγραμματίζεται για το 2019 και μετά, έως την ολοκλήρωση της ναυπήγησης του τελευταίου πλοίου της σειράς το 2021.

Φωτό: Rolls- Royce

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.