Ταράσσει τα νερά της διεθνούς ναυτιλίας ο Ευ. Μαρινάκης

Ταράσσει τα νερά της διεθνούς ναυτιλίας ο Ευ. Μαρινάκης

2211
Ταράσσει τα νερά της διεθνούς ναυτιλίας ο Ευ. Μαρινάκης

Σε μία κίνηση που ταράσσει τα νερά της διεθνούς ναυτιλίας και δη της αγοράς των δεξαμενόπλοιων, προχώρησε ο Ε. Μαρινάκης.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε το spin-off του στόλου των crude και product tankers της Capital Product Partners και η συγχώνευσή του με την εταιρεία Diamond S Shipping Holdings, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross, σε ένα deal που ανέρχεται στα $1,65 δις.

Η νέα εταιρεία, η οποία θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως, θα απαριθμεί 68 δεξαμενόπλοια.

Να σημειωθεί ότι η DSS Holdings L.P αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των tankers, καθώς διαχειρίζεται στόλο 33 δεξαμενόπλοιων τύπου Medium Range και 12 πετρελαιοφόρων τύπου Suezmax.

Αναφερόμενος στην στρατηγικής σημασίας συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Product Partners, κ. Τζέρι Καλογηράτος, τόνισε ότι η εν λόγω συναλλαγή σηματοδοτεί ένα στρατηγικό βήμα για τους μετόχους της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.