Μεγάλος ενεργειακός κόμβος θέλει να γίνει η Τουρκία

Μεγάλος ενεργειακός κόμβος θέλει να γίνει η Τουρκία

148
Μεγάλος ενεργειακός κόμβος θέλει να γίνει η Τουρκία
Φωτό: turkstream.info

Η Τουρκία προσβλέπει στο να αναδειχθεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, μέσα από την λειτουργία του αγωγού «TurkStream», ο οποίος με το πέρας της κατασκευής του θα μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία προς την Τουρκία.

Ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας κ. Fatih Donmez, επεσήμανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ολοκλήρωση του offshore τμήματος του αγωγού, ότι ο αγωγός «TurkStream», ο οποίος είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, αντικατοπτρίζει μία νέα σελίδα στην ενεργειακή αγορά της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, o κ. Donmez προσέθεσε ότι ο στόχος της Τουρκίας να αποτελέσει μεγάλο ενεργειακό κόμβο ενισχύεται από την ισχυρή πολιτική θέληση και την σταθερότητα στην χώρα.

turkstream φωτο για μεσα

Η Τουρκία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη ενεργειακή αγορά στην Ευρώπη με ετήσια κατανάλωση 55 δις κ. μ. LNG, ενώ οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην χώρα για την αποθήκευση και την επεξεργασία φυσικού αερίου μπορούν να την καταστήσουν στο μέλλον μεγάλο προμηθευτή φυσικού αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά.

Μέσω του αγωγού TurkStream εκτιμάται ότι θα μεταφέρονται σε ετήσια βάση 32 δις κ. μ. φυσικού αερίου, εκ των οποίων το 50% θα προορίζεται για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς της Τουρκίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.