Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο με 11μελές πλήρωμα

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο με 11μελές πλήρωμα

705
Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο με 11μελές πλήρωμα
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τουρκίας «Kilic 1», το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικώς του ακρωτηρίου Ταινάρου, εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, από άγνωστη ακόμα αιτία, πυρκαγιά στο μηχανοστάσιό του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το «Kilic 1» δεν ήταν έμφορτο ενώ στις δεξαμενές του υπάρχουν σχεδόν είκοσι τόνοι ντίζελ, ενώ είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό λιμένα της Τουρκίας.

Άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κινητοποίησε τις Λιμενικές Αρχές Πύλου, Νεάπολης Βοιών, Καλαμάτας, Κατακόλου και Γυθείου. Προς παροχή συνδρομής στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι παραπλέοντα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ απέπλευσαν και δύο ρυμουλκά πλοία από τη Νεάπολη Βοιών και την Καλαμάτα αντίστοιχα.

Τα έντεκα  μέλη πληρώματος του «Kilic 1» εγκατέλειψαν το πλοίο, παρελήφθησαν από σωσίβια λέμβο του Κ/Ζ «Costa Luminosa» σημαίας Ιταλίας, ακολούθως μετεπιβιβάστηκαν στο παραπλέον Φ/Γ «Sandettie» σημαίας Ολλανδίας και τελικά σε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η φωτιά, η οποία είχε επεκταθεί στους χώρους ενδιαίτησης είναι σε ύφεση, ενώ πλησίον του Φ/Γ πλοίου «Kilic 1» βρίσκεται ρυμουλκό πλοίο και μεσημβρινές ώρες σήμερα αναμένονται δύο πυροσβεστικά πλοιάρια. Προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/THORSTEN HELMERICHS

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΥΝΑΝΠ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.