Υπερηχητικά τρένα στην υπηρεσία των λιμένων

Υπερηχητικά τρένα στην υπηρεσία των λιμένων

196
Υπερηχητικά τρένα στην υπηρεσία των λιμένων

Σε λίγα χρόνια είναι εφικτό να διακινούνται εμπορευματοκιβώτια από και προς τον λιμένα του Αμβούργου, από την γερμανική και ευρωπαϊκή ενδοχώρα, με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 1.200 χλμ./ώρα και με χρήση ενέργειας από ηλιακά πάνελ.

Με την χρήση τρένων τεχνολογίας «Hyperloop» θα υπάρχει η δυνατότητα να φτάνουν στην ενδοχώρα του Αμβούργου έως και 4.100 εμπορευματοκιβώτια εντός λίγων δευτερολέπτων, σε ημερήσια βάση. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η ανάγκη για προσέγγιση των τερματικών σταθμών του λιμένα από φορτηγά αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα του Αμβούργου «Hamburger Abendblatt», και αναμεταδίδουν γερμανικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι, διεξάγονται ήδη διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας διαχείρισης των τερματικών σταθμών του λιμένα του Αμβούργου Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) και της αμερικανικής εταιρείας, με έδρα την Καλιφόρνια, Hyperloop Transportation Technologies (ΗΤΤ) για την χρήση τρένων τεχνολογίας «Hyperloop» προς ικανοποίηση των αναγκών του λιμένα του Αμβούργου. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, έχει ήδη υπογραφεί επιστολή προθέσεων και η κατασκευή των εν λόγω τρένων θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός τριών ετών.

Να σημειωθεί πως η ιδέα του φουτουριστικού πρότζεκτ «Hyperloop» ανήκει στον Έλον Μασκ. Στηρίζεται στη δημιουργία μίας «κάψουλας-βαγονιού» που θα κινείται μέσα σε ένα σωλήνα πάνω σε ένα «στρώμα αέρα» και θα μεταφέρει εμπορεύματα ή και επιβάτες με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 1.200 χιλιόμετρα την ώρα.

Φωτό: Hyperloop.Global

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.