Στον ΙΜΟ η κόντρα ΗΠΑ- Ιράν

Στον ΙΜΟ η κόντρα ΗΠΑ- Ιράν

149
Στον ΙΜΟ η κόντρα ΗΠΑ- Ιράν

Το Ιράν θα καταφύγει στους διεθνείς οργανισμούς και θα ζητήσει την αρωγή του ΙΜΟ ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε προσφάτως η Ουάσιγκτον στην ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία του, διαμήνυσε την περασμένη Δευτέρα ο Mohammad Rastad, γενικός διευθυντής του Ports and Maritime Organization του Ιράν.

Η «διαμαρτυρία» της Τεχεράνης θα λάβει επίσημη μορφή την επόμενη εβδομάδα και θα στοιχειοθετείται  στους κανόνες που διέπουν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τη διεθνή κοινότητα, όπως ενημέρωσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε όλες τις χώρες του κόσμου καθώς και μεγάλη μερίδα διαχειριστριών εταιρειών λιμένων ότι θα προβεί σε άμεσα μέτρα και κυρώσεις εάν επιτρέψουν την πρόσβαση και τον ελλιμενισμό σε ιρανικά πλοία.

Συγκεκριμένα ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Ιράν, Μπράιαν Χουκ, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «από την Διώρυγα του Σουέζ έως τα στενά της Μάλακκα τα ιρανικά δεξαμενόπλοια αποτελούν μια πλωτή απειλή».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.