Εταιρείες- κολοσσοί προωθούν την διαφάνεια στην αγορά των containerships

Εταιρείες- κολοσσοί προωθούν την διαφάνεια στην αγορά των containerships

126
Εταιρείες- κολοσσοί προωθούν την διαφάνεια στην αγορά των containerships

Τέσσερις εταιρείες – κολοσσοί στην αγορά των containerships, η AP Moller- Maersk, η MSC, η CMA CGM, η Hapag- Lloyd και η ιαπωνική συμμαχία Ocean Network Express (K Line, NYK, MOL) ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μία ένωση εκπροσώπησης με στόχο να ενισχύσουν στην εν λόγω αγορά τις έννοιες της ψηφιοποίησης, της τυποποίησης και της διαλειτουργικότητας.

Οι παραπάνω εταιρείες προσβλέπουν στην δημιουργία κοινών προτύπων της τεχνολογίας πληροφοριών, τα οποία θα είναι προσβάσιμα και δωρεάν για οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος της αγοράς των containerships.

Ο λόγος που προβαίνουν στη συγκεκριμένη ενέργεια είναι, σύμφωνα με τον CIO της MSC κ. André Simha η προώθηση της διαφάνειας κατά τη διεξαγωγή των λειτουργιών τους.

Η ένωση που πρόκειται να δημιουργηθεί, όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου της MSC, θα είναι «ουδέτερη» και μη κερδοσκοπική και θα έχει ως στόχο να προσφέρει οφέλη για όσους αποτελούν μέρος της αγοράς των containerships.

Η νέα ένωση αναμένεται να δημιουργηθεί στις αρχές του 2019 και οι εταιρείες- μέλη της προσκαλούν όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές containers να εισέλθουν μελλοντικά σε εκείνη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.