Ξέσπασμα ασθενειών στην Αφρική

Ξέσπασμα ασθενειών στην Αφρική

270
Ξέσπασμα ασθενειών στην Αφρική

71 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους λόγω χολέρας στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τους δύο τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί 759 κρούσματα χολέρας στην χώρα, γεγονός που έχει ωθήσει την νιγηριανή κυβέρνηση να παρέχει δωρεάν θεραπεία με στόχο την καταπολέμηση της επιδημίας.

Η χολέρα αποτελεί μία ασθένεια η οποία μπορεί να προκληθεί από μόλυνση του εντέρου με το βακτήριο Vibrio cholerae. Η πόση και η βρώση μολυσμένου νερού και φαγητού, αντίστοιχα, μπορεί να προκαλέσει διάρροια και εμετούς, και τα συμπτώματα της ασθένειας γίνονται αισθητά έπειτα από 6 έως και 48 ώρες μετά την μόλυνση του ατόμου με το βακτήριο.

Την ίδια ώρα η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πλήττεται από τον ιό Έμπολα και έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 200 άτομα, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως τα μέσα του 2019, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.