Ρεκόρ για τις εξαγωγές αμερικανικού αργού πετρελαίου

Ρεκόρ για τις εξαγωγές αμερικανικού αργού πετρελαίου

134
Ρεκόρ για τις εξαγωγές αμερικανικού αργού πετρελαίου

Οι εμπορικές διενέξεις Κίνας- ΗΠΑ ωθούν τις δύο χώρες να αναζητήσουν άλλους εμπορικούς συνεργάτες για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές εμπορευμάτων.

Να σημειωθεί ότι ο περασμένος Σεπτέμβριος αποτέλεσε τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου δεν καταγράφηκαν αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Κίνα, σύμφωνα με την BIMCO, όταν το 2017 οι εισαγωγές αμερικανικού πετρελαίου στην Κίνα αντιπροσώπευσαν το 23% των συνολικών εξαγωγών των ΗΠΑ.

Ο κ. Peter Sand, Chief Shipping Analyst της BIMCO, ανέφερε ότι οι διανυόμενες αποστάσεις για την αγορά των πλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου έχουν σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερη αξία από τον όγκο των μεταφορών, με τις αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Ασία να έχουν αυξηθεί κατά 74% σε τονο-μίλια τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου κατέγραψαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα ρεκόρ αγγίζοντας τους 7,9 εκατ. τόνους.

Η Ν. Κορέα υπήρξε ο μεγαλύτερος σε απόσταση (τονο-μίλια) εισαγωγέας αμερικανικού αργού τον περασμένο Σεπτέμβριο, εισάγοντας 1,1 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.