Ποιές χώρες είναι οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς του κόσμου;

Ποιές χώρες είναι οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς του κόσμου;

612
Ποιές χώρες είναι οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς του κόσμου;

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονες εμπορικές διενέξεις, κυρώσεις και επιβολές δασμών, ποιές είναι οι χώρες που αποτελούν τους μεγαλύτερους εισαγωγείς;

Σύμφωνα με άρθρο του World Economic Forum και με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου παρουσιάζονται παρακάτω οι 15 μεγαλύτεροι εισαγωγείς κατά τη διάρκεια του 2017.

rMlwImpo7BmzOGeZGhrIEyChUmWMKV_FsfMgeyz0ofE

Την πρώτη θέση κατέχουν οι ΗΠΑ οι οποίες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εισήγαγαν εμπορεύματα συνολικής αξίας $2,409 δις, αντιπροσωπεύοντας το 13,4% των παγκόσμιων εισαγωγών. Η αξία των αμερικανικών εισαγωγών, σύμφωνα με το World Economic Forum είναι υψηλότερη κατά $860 εκατ., συγκριτικά με την αξία των εξαγωγών της χώρας.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η Κίνα και η Γερμανία με εισαγωγές συνολικής αξίας 1,842 δις (10,2% των παγκόσμιων εισαγωγών) και $1,167 δις (6,5% των παγκόσμιων εισαγωγών), αντίστοιχα.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο με εισαγωγές αξίας $672 δις και $644 δις, αντίστοιχα.

Την έκτη και έβδομη θέση καταλαμβάνουν η Γαλλία ($625 δις), το Χονγκ Κονγκ ($590 δις), ενώ η Ολλανδία βρίσκεται στην όγδοη θέση ($574 δις), η Ν. Κορέα στην ένατη θέση ($478 δις) και η Ιταλία στην δέκατη ($453 δις).

xMem_itk4vFY-8mP6o3wf7NrHMsqYnnR9eUZK5wZuHI

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.