Ποιές οι απειλές για τη ασφάλεια εν πλω σύμφωνα με τη Διεθνή...

Ποιές οι απειλές για τη ασφάλεια εν πλω σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ναυτασφαλίσεων;

182
Ποιές οι απειλές για τη ασφάλεια εν πλω σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ναυτασφαλίσεων;

Την ανησυχία της για τα περιστατικά πυρκαγιών στα containerships εκφράζει με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Ναυτασφαλίσεων (International Union of Marine Insurance -IUMI).

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι πυρκαγιές στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αποτελούν σοβαρό κίνδυνο τόσο για την διεθνή ναυτασφαλιστική κοινότητα όσο και για τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο. Περιστατικά πυρκαγιών όπως αυτό στο πλοίο Maersk Honam φέτος και στα πλοία CCIN Arauco και Maersk Karachi το 2015 καταδεικνύουν τoυς ενδεχόμενους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους εν πλω.

Παράλληλα η Ένωση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την ολοένα και αυξανόμενη χωρητικότητα των containerships καθώς επίσης και για το γεγονός ότι οι πυρκαγιές προκαλούνται συχνά από τα ίδια τα φορτία.

Τέλος στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κώδικας International Maritime Dangerous Goods (IMDG) δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε πολλά μέρη του κόσμου και για το λόγο απαιτείται συντονισμένη κυβερνητική δράση καθώς επίσης και βελτίωση της εκπαίδευσης των ναυτικών προκειμένου να μην παραμένουν απροστάτευτοι μπροστά σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Φωτό: Pixabay.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.