Προς ναυπήγηση φιλικά προς το περιβάλλον επιβατηγά πλοία

Προς ναυπήγηση φιλικά προς το περιβάλλον επιβατηγά πλοία

239
Προς ναυπήγηση φιλικά προς το περιβάλλον επιβατηγά πλοία

Δύο ακόμα ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, η νορβηγική Havila Kystruten και η ισπανική Balearia, έχουν βάλει παραγγελίες για πλοία τα οποία θα κινούνται με καύσιμο LNG.

Συγκεκριμένα, η Havila Kystruten αναμένεται να παραλάβει τέσσερα επιβατηγά- οχηματαγωγά πλοία μέσα στο 2020. Τα εν λόγω πλοία θα φέρουν υβριδικά συστήματα πρόωσης που θα λειτουργούν με φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, και θα πραγματοποιούν δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές της Νορβηγίας.

Η ισπανική Balearia από την άλλη, έχει παραγγείλει ένα ταχύπλοο catamaran το οποίο θα χρησιμοποιεί και εκείνο καύσιμο LNG. H εταιρεία, η οποία έχει δεσμευτεί να αυξήσει τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο στα πλοία της, έχει θέσει ως στόχο να χρησιμοποιούν τα μισά από τα 26 επιβατηγά της πλοία το LNG σαν καύσιμο, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Φωτό: havyard.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.