ΟΠΕΚ: Σε υψηλά δύο ετών η παραγωγή αργού

ΟΠΕΚ: Σε υψηλά δύο ετών η παραγωγή αργού

53
ΟΠΕΚ: Σε υψηλά δύο ετών η παραγωγή αργού

Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, όπως προκύπτει από έρευνα του Reuters, προχώρησαν σε αύξηση της παραγωγής αργού τον Οκτώβριο, η οποία άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Οκτώβριο ανήλθε στα 33,31 εκατ. βαρέλια/ημέρα, αυξημένη κατά 390.000 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο

Με αυτήν την εξέλιξη, η συρρίκνωση της παραγωγής πετρελαίου από το Ιράν ελέω και των αμερικανικών κυρώσεων, που θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, φαίνεται να αντισταθμίζεται από την πολύ υψηλή παραγωγή από πλευράς Σαουδικής Αραβίας και Λιβύης. Ο σαουδαραβικός Θρόνος αύξησε την παραγωγή του αργού κατά 200.000 στα 3,25 εκατ. βαρέλια/ημέρα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παραγωγή, η οποία μέχρι τέλους του έτους θα αγγίξει τα 3,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Λιβύη, της οποίας η παραγωγή μαύρου χρυσού τον Οκτώβριο ανήλθε στα 1,22 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Στον αντίποδα, το Ιράν, κατέγραψε, όπως ήταν αναμενόμενο, την μεγαλύτερη μηνιαία μείωση παραγωγής, η οποία άγγιξε τα 100.000 βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.