Νέα εποχή στο εμπόριο της Λατινικής Αμερικής

Νέα εποχή στο εμπόριο της Λατινικής Αμερικής

106
Νέα εποχή στο εμπόριο της Λατινικής Αμερικής

Οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ Βραζιλίας και Χιλής αναφορικά με το διμερές τους εμπόριο φαίνεται πως ολοκληρώνονται με την πολυσυζητημένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου να υπογράφεται έως τον Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω συμφωνία θα επικεντρωθεί σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, πνευματικής ιδιοκτησίας, υγειονομικών υπηρεσιών κ.ά. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η Χιλή είχε προβεί επίσης σε φοροαπαλλαγές στο διμερές της εμπόριο με την Αργεντινή, την Βραζιλία, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη.

Παράλληλα Χιλή και Βραζιλία δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τις διεθνείς χρεώσεις περιαγωγής για τα δεδομένα και την κινητή τηλεφωνία μεταξύ τους. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η εν λόγω συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα πυροδοτήσει επίσης και τις επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Χιλή αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βραζιλίας στην Νότια Αμερική μετά την Αργεντινή με το διμερές τους εμπόριο να ανέρχεται σε $8,5 δις το 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.