Κίνδυνος «χάους» στους αιθέρες λόγω Brexit

Κίνδυνος «χάους» στους αιθέρες λόγω Brexit

93
Κίνδυνος «χάους» στους αιθέρες λόγω Brexit

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) με επίσημη ανακοίνωσή της ζητά από Λονδίνο και Βρυξέλλες να κινηθούν άμεσα προς τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αεροπορικών μεταφορών στους ευρωπαϊκούς αιθέρες σε περίπτωση μη ύπαρξης συμφωνίας για το Brexit.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac, πρέπει να διαμορφωθεί επειγόντως ένα «σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέψει την εκτέλεση των εμπορικών πτήσεων» μετά την 29η Μαρτίου 2019, οπότε και έχει προγραμματιστεί η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ. Χωρίς διαφανή μέτρα έκτακτης ανάγκης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί χάος στην αεροπορική αγορά και να εμποδιστεί η λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού, δήλωσε ο κ. Alexandre de Juniac.

Για την ΙΑΤΑ είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση των πτήσεων, η ύπαρξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την ασφάλεια καθώς και η λήψη όλων των απαιτούμενων πολιτικών και διαδικασιών για την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.