Πώς διαμορφώνεται η παγκόσμια αεροπορική κίνηση;

Πώς διαμορφώνεται η παγκόσμια αεροπορική κίνηση;

189
Πώς διαμορφώνεται η παγκόσμια αεροπορική κίνηση;

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα από τις προβλέψεις που έκανε αναφορικα με την εναέρια επιβατική κίνηση τα επόμενα είκοσι χρόνια, δήλωσε ότι η Κίνα εντός του 2020 θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά του κόσμου, πολύ μετά τις ΗΠΑ. Επίσης, μέχρι το 2020 εκτιμάται ότι η Ινδία θα αποτελέσει την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά του κόσμου, ενώ η Ινδονησία αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι το 2030 στην 4η θέση από την 10η που βρίσκεται σήμερα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΙΑΤΑ, η ενισχυμένη οικονομία και τα υψηλά επίπεδα καταναλωτισμού στην Κίνα θα πυροδοτήσουν την ζήτηση από μέρους των επιβατών για εναέριες μεταφορές από, προς και εντός του Κινεζικού Δράκου.

Για τα επόμενα είκοσι χρόνια εκτιμάται επίσης από την IATA ότι θα διπλασιαστούν οι εναέριες επιβατικές μεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο συγκριτικά με σήμερα, φτάνοντας στους 8,2 δις επιβάτες.

Ωστόσο, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών προειδοποιεί ότι οι θετικές προοπτικές για τις εναέριες μεταφορές μπορεί να κατακερματιστούν εάν επικρατήσουν από μεγάλη μερίδα χωρών οι πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού.

Ανά γεωγραφική περιοχή, η μεγαλύτερη αύξηση στην ζήτηση για εναέριες μεταφορές θα προέλθει από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.