Γιατί το Brexit απασχολεί τόσο πολύ τη ναυτιλιακή βιομηχανία;

Γιατί το Brexit απασχολεί τόσο πολύ τη ναυτιλιακή βιομηχανία;

253
Γιατί το Brexit απασχολεί τόσο πολύ τη ναυτιλιακή βιομηχανία;

Είναι γεγονός ότι πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για το τι μέλλει γενέσθαι στο Ηνωμένο Βασίλειο στο ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit. Σαφώς και ανεπηρέαστη δεν μένει και η ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου με τα τελευταία δημοσιεύματα στη χώρα να κάνουν λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης να ναυλώνει πλοία αν δεν επέλθει τελική συμφωνία.

Στα εν λόγω δημοσιεύματα τοποθετήθηκε ο CEO του UK Chamber of Shipping, Bob Sanguinetti, τονίζοντας ότι το να αναλαμβάνει η κυβέρνηση την μεταφορά εμπορευμάτων με ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο από ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι κάτι το ανέφικτο.

Παράλληλα σημείωσε ότι η ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αρκετά ευέλικτη προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εθνικής της οικονομίας.

Τέλος ο κ. Sanguinetti ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι το Brexit τελικά θα αποφευχθεί, η όλη καθυστέρηση γύρω από τις διαπραγματεύσεις επιδρά αρνητικά τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την ΕΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.