Σε ποιά κράτη προσβλέπει προς δημιουργία συνεργασιών η Κίνα;

Σε ποιά κράτη προσβλέπει προς δημιουργία συνεργασιών η Κίνα;

115
Σε ποιά κράτη προσβλέπει προς δημιουργία συνεργασιών η Κίνα;

Η Κίνα προσβλέπει στο να ενισχύσει τις εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με ευρωπαϊκά κράτη, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την χώρα.

Κίνα και Ολλανδία συνεργάζονται με στόχο την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου και την διασφάλιση των «πολυμερών σχέσεων» σε πείσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα το παγκόσμιο εμπόριο.

Ο πρόεδρος της Κίνας, κ. Li Keqiang, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησής του με τον Ολλανδό πρόεδρο κ. Mark Rutte, στην Χάγη, επεσήμανε ότι το ελεύθερο εμπόριο δεν αναιρεί τη σημασία του θεμιτού εμπορίου, προσθέτοντας ότι χωρίς ελεύθερο εμπόριο δεν υπάρχει θεμιτό εμπόριο.

Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε επίσης την δέσμευση της χώρας να ανοίξει την οικονομία της με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Να σημειωθεί ότι η Ολλανδία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη μεταξύ των κρατών- μελών της Ε.Ε. που διαθέτει η Κίνα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του κ. Li στην Ολλάνδια υπολογίζεται ότι οι δύο χώρες σύναψαν εμπορικές συμφωνίες συνολικής αξίας $10 δις.

Την ίδια ώρα ο Κινέζος Πρόεδος επισκέφθηκε την Νορβηγία προκειμένου να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κίνας- Νορβηγίας. Τα δύο κράτη θα συνεργαστούν προκειμένου να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις, αφήνοντας στο παρελθόν τις όποιες διαμάχες και να προωθήσουν μία «οικονομική παγκοσμιοποίηση».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.