Οι κυρώσεις στο Ιράν αναστατώνουν την πετρελαϊκή αγορά

Οι κυρώσεις στο Ιράν αναστατώνουν την πετρελαϊκή αγορά

126
Οι κυρώσεις στο Ιράν αναστατώνουν την πετρελαϊκή αγορά

Το «κενό» της ιρανικής πετρελαϊκής παραγωγής λόγω της επιβολής των αμερικανικων κυρώσεων στο Ιράν δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την παραγωγή άλλων χωρών. Αυτό φαίνεται να δήλωσε ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου κ. Bijan Zanganeh στην ιρανική ιστοσελίδα Shana.

Ο κ. Zanganeh επεσήμανε στο πλαίσιο των δηλώσεών του ότι η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας έχει φτάσει κοντά στα ανώτερά της επίπεδα, γεγονός που δεν δίνει το περιθώριο στις δύο μεγάλες πετρελαϊκές χώρες να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή τους.

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ πιέζουν προς την επίτευξη μηδενικής εξαγωγικής δραστηριότητας πετρελαίου από το Ιράν, οι χώρες- μέλη του OPEC κάνουν τις απαιραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουν τη διατάραξη της ισορροπίας στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

Ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου τόνισε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν δεν μπορούν να εκμηδενισθούν λόγω της υψηλής ζήτησης στην αγορά, προσθέτοντας ότι μετά την ισχύ των αμερικανικών κυρώσεων στις αρχές του Νοεμβρίου οι εν λόγω εξαγωγές εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά τα δύο τρίτα συγκριτικά με τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.