Η μοναξιά του ναυτικού επαγγέλματος

Η μοναξιά του ναυτικού επαγγέλματος

733
Η μοναξιά του ναυτικού επαγγέλματος

Η δανέζικη εταιρεία Conovah, η οποία προσφέρει λύσεις για την προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας στον εργασιακό χώρο, προχωρά στην διεξαγωγή έρευνας η οποία θα εξετάσει την μοναξιά που βιώνει ένας ναυτικός.

Το αντικείμενο της έρευνας θα είναι Δανοί ναυτικοί, ιδιαίτερα διευθυντικά στελέχη σε ναυτιλιακά γραφεία αλλά και νεαρής ηλικίας άτομα που απασχολούνται στο ναυτικό επάγγελμα. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποιοί παράγοντες συνδράμουν στην μοναξιά των ναυτικών, ποιός ειναι ο ρόλος των διευθυντικών στελεχών στην ξηρά ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου και πως μπορεί το ζήτημα αυτό στα πλοία να περιοριστεί και να επιλυθεί.

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζουν τα διευθυντικά στελέχη, τα οποία όμως μέσα από την χρήση κατάλληλων εργαλείων μπορούν να συνεισφέρουν στην «ανακούφιση» των ναυτικών που ταξιδεύουν.

Όπως αναφέρει η Conovah στην ανακοίνωσή της, το εργασιακό περιβάλλον στην θάλασσα είναι ιδιαίτερα σκληρό και θα πρέπει να γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ούτως ώστε να αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις.

Η εν λόγω έρευνα της Conovah ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.