Ρεκόρ στις τιμές των ναύλων για τις θαλάσσιες μεταφορές LNG

Ρεκόρ στις τιμές των ναύλων για τις θαλάσσιες μεταφορές LNG

610
Ρεκόρ στις τιμές των ναύλων για τις θαλάσσιες μεταφορές LNG

Διπλάσιο ρυθμό αύξησης έχουν σημειώσει οι ναύλοι στις μεταφορές LNG για τις διαδρομές Ατλαντικού και Ειρηνικού, συγκριτικά με τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Συγκεκριμένα οι ναύλοι στις διαδρομές Ατλαντικού και Ειρηνικού ανέρχονται σε περίπου $140.000 έως και $150.000/ημέρα για ένα πλοίο τύπου TFDE (tri-fuel diesel electric) και χωρητικότητας 160.000 κυβικών μέτρων. Οι τιμές των ναύλων έχουν αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών και η αύξησή τους γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή όταν συγκριθούν με τις αντίστοιχες τιμές στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ($75.000/ημέρα) και στα τέλη του Σεπτεμβρίου ($95.000/ημέρα).

Η αύξηση των ναύλων οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην μεγαλύτερη προσφορά LNG λόγω της κατασκευής νέων εργοστασίων και τερματικών σταθμών, στις μεγαλύτερες διανυόμενες από τα πλοία αποστάσεις, καθώς και στην αναμονή για υψηλότερους ναύλους, γεγονός που ώθησε αρκετούς φορτωτές να συνάψουν μακροχρόνια συμβόλαια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.