Ναυπηγήθηκε το μεγαλύτερο LNG bunker supply vessel του κόσμου

Ναυπηγήθηκε το μεγαλύτερο LNG bunker supply vessel του κόσμου

370
Ναυπηγήθηκε το μεγαλύτερο LNG bunker supply vessel του κόσμου

Το μεγαλύτερο στον κόσμο LNG bunker supply πλοίο, με ονομασία «Kairos» αναχώρησε από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard στις 17 Οκτωβρίου, κατευθυνόμενο προς τη Βορειοδυτική Ευρώπη, όπου και θα δραστηριοποιηθεί, σε αρχικό τουλάχιστον στάδιο.

Το συγκεκριμένο πλοίο διαθέτει χωρητικότητα 7.500 κυβικών μέτρων LNG, ενώ μέχρι τα τέλη του 2018 αναμένεται να είναι έτοιμο προς πλήρη λειτουργία.

Εκπρόσωπος της Nauticor, η οποία κατέχει το 90% των μετοχών της κοινοπραξίας που έχει ναυλώσει το «Kairos» επεσήμανε ότι η παρουσία και η δραστηριοποίηση του εν λόγω πλοίου στην Βαλτική Θάλασσα αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω ανάδειξη του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, ενώ συμβάλει επίσης στην προώθηση της βιωσιμότητας στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το «Kairos», όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα εφοδιάζεται με LNG από τερματικό σταθμό στο λιμένα του Klaipėda στην Λιθουανία και εκτιμάται ότι θα προσφέρει μία πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού των πλοίων με LNG στην περιοχή της Βαλτικής.

Φωτό: Nauticor

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.