Εγκαίνια για την μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο

Εγκαίνια για την μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο

288
Εγκαίνια για την μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο

Η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου μήκους 55 χλμ, η οποία συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο (HKZM) στο Δέλτα του ποταμού Περλ, παραδόθηκε σε κυκλοφορία σήμερα το πρωί (Τετάρτη 24 Οκτωβρίου).

Να σημειωθεί ότι η γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Τζουχάι-Μακάο, της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε το 2009, αποτελείται επίσης από υποθαλάσσιο τούνελ 6,7 χλμ, δύο τεχνητά νησιά και αναμένεται να μειώσει τη διάρκεια διαδρομής από το Τζουχάι στο Χονγκ Κονγκ στα 30 λεπτά από τις 3 ώρες που απαιτούνταν μέχρι προσφάτως.

Σκοπός της κινεζικής κυβέρνησης μέσω της εν λόγω κατασκευής,  η οποία αναμένεται να συνδέει 11 πόλεις στα νότια της χώρας, είναι η οικονομική και επιχειρηματική ανάταση της Περιοχής του Μεγάλου Κόλπου μέσω της ταχύτερης μεταφοράς αγαθών και της ενίσχυσης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι στην Περιοχή του Μεγάλου Κόλπου βρίσκονται τρεις από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως ενώ στα σκαριά είναι η ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών κατά μήκος του ποταμού Περλ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.