Προ των πυλών ο Τιτανικός ΙΙ

Προ των πυλών ο Τιτανικός ΙΙ

1689
Προ των πυλών ο Τιτανικός ΙΙ

Ο πρόεδρος της αυστραλιανής ναυτιλιακής εταιρείας Blue Star Line, κ. Clive Palmer, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για τη ναυπήγηση του Τιτανικού ΙΙ, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω ορισμένων οικονομικών εκκρεμμοτήτων.

Ο κ. Palmer επεσήμανε ότι ο εξωτερικός και ο εσωτερικός σχεδιασμός του Τιτανικού ΙΙ θα είναι πανομοιότυπος με τον πρώτο Τιτανικό, ωστόσο το νέο πλοίο θα διαθέτει σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και ναυσιπλοΐας, προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο πολυτέλειας και άνεσης στους επιβάτες του.

Ο Τιτανικός ΙΙ αναμένεται να έχει τις ίδιες διαστάσεις με τον πρώτο Τιτανικό. Θα διαθέτει 840 καμπίνες και εννέα καταστρώματα, καθώς και 18 μεγάλες σωστικές λέμβους χωρητικότητας έως και 250 ατόμων, έκαστη. Το πλοίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο προς λειτουργία εντός του 2022 και η ναυπήγησή του θα κοστίσει $500 εκατ.

Ο Τιτανικός ΙΙ μόλις ναυπηγηθεί θα πραγματοποιήσει το ίδιο ταξίδι με τον πρώτο Τιτανικό, από το Σαουθάμπτον προς την Νέα Υόρκη. Η συγκεκριμένη διαδρομή, η οποία ήταν και το παρθενικό ταξίδι του πρώτου Τιτανικού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από το συγκεκριμένο πλοίο καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου 1912 έπειτα από σύγκρουσή του με παγόβουνο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Το ναυάγιο του Τιτανικού παραμένει έως σήμερα στον βυθό, κομμένο στα δύο. Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από το μοιραίο εκείνο συμβάν το οποίο στοίχισε την ζωή σε 1.500 τουλάχιστον ανθρώπους, αλλά ακόμα και σήμερα η ιστορία του προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανά τον κόσμο, όταν μάλιστα με το πέρασμα των χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορες θεωρίες αναφορικά με τα υποτιθέμενα αίτια της τραγικής του κατάληξης.

Το σίγουρο είναι ότι τα μάτια όλων θα στραφούν στον Τιτανικό ΙΙ μόλις ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι και πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν, εάν έχουν φυσικά και την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, να προμηθευτούν το πολυπόθητο εισιτήριο για το ταξίδι εκείνο.

Η Blue Star Line έχει δημοσίευσει το παρακάτω βίντεο όπου παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του Τιτανικού ΙΙ αλλά και το πως θα είναι σχεδιασμένο το πλοίο εσωτερικά και εξωτερικά.

Φωτό: Blue Star Line

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.