Νέος φορητός αναλυτής θείου για ναυτιλιακά καύσιμα

Νέος φορητός αναλυτής θείου για ναυτιλιακά καύσιμα

199
Νέος φορητός αναλυτής θείου για ναυτιλιακά καύσιμα

Η NYK και η Nippon Yuka Kogyo Co., Ltd., μια εταιρεία του Ομίλου NYK, συνεργάστηκαν με την εταιρεία Horiba Ltd. για την ανάπτυξη ενός νέου αναλυτή θείου για καύσιμα πλοίων. Η νέα συσκευή βασίζεται σε μια υπάρχουσα συσκευή που χρησιμοποιείται στα κέντρα ανάλυσης που βρίσκονται στη στεριά. Χρησιμοποιώντας το νέο αναλυτή, η NYK θα είναι σε θέση να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς που περιορίζουν τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) από τα πλοία, καθώς και να βελτιστοποιήσει την χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Φωτό: nyk.com
Φωτό: nyk.com

Η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να αναλύσει ένα ευρύ φάσμα καυσίμων, διατηρώντας την ακρίβεια και την αξιοπιστία των κέντρων ανάλυσης της στεριάς. Ο συμπαγής νέος αναλυτής χρησιμοποιεί κυψέλες δειγμάτων μιας χρήσης για να διατηρούνται καθαρές ακόμη και στο μηχανοστάσιο και επιτρέπει στους μηχανικούς του πλοίου να επιβεβαιώνουν ότι η συγκέντρωση θείου στα καύσιμα είναι κάτω από 0,1% πριν αυτό εισέλθει σε μία ζώνη ECA. ‘Ετσι πλέον οι μηχανικοί θα μπορούν να γνωρίζουν το πραγματικό ποσοστό θείου στα καύσιμα, κάτι που μπορούσε μόνο να εκτιμηθεί προηγουμένως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.