Προβληματισμός για την πορεία των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Προβληματισμός για την πορεία των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

149
Προβληματισμός για την πορεία των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ν. Κορέας έχει επιστήσει την προσοχή στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας καθώς η ανάκαμψη που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις παραγγελίες που δέχονται για νέα πλοία τα ναυπηγεία ενδεχομένως να είναι βραχυπρόθεσμη, διότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τις δραστηριότητές τους.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ν. Κορέας, κ. Choi Jong-ku, κάλεσε τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Yonhap News Agency, η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις αναφορικά με τον μειωμένο από τον προσδοκώμενο αριθμό παραγγελιών για νέα πλοία που δέχονται αλλά και την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Ωστόσο, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούλιο τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία αποτέλεσαν την πρώτη επιλογή των πλοιοκτητών για ναυπηγήσεις πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.