Η διαχείριση του άγχους στο ναυτικό επάγγελμα

Η διαχείριση του άγχους στο ναυτικό επάγγελμα

841
Η διαχείριση του άγχους στο ναυτικό επάγγελμα

Ένα νέο εκπαιδευτικό πακέτο με ονομασία «Seafarers Mental Health and Wellbeing» παρουσίασε η KVH Videotel στο πλαίσιο του 5ου Annual International Shipowning & Shipmanagement Summit, το οποίο έλαβε χώρα στις 16 Οκτωβρίου στο Λονδίνο.

Το δωρεάν προς χρήση εκπαιδευτικό πακέτο, το οποίο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το International Seafarers Welfare and Assistance Network (ISWAN) και διατίθεται μέσα από το site της KVH Videotel απευθύνεται στη ναυτιλιακή βιομηχανία και περιλαμβάνει ένα βίντεο αλλά και πληροφοριακό υλικό αναφορικά με ζητήματα ψυχικής υγείας των ναυτικών.

Δεδομένου ότι οι ναυτικοί αντιμετωπίζουν δύσκολες εργασιακές συνθήκες, οι οποίες τους υποβάλλουν σε μία κατάσταση συνεχούς άγχους, κρίνεται αναγκαίο να μάθουν να διαχειρίζονται τις στρεσογόνες περιόδους της ζωής τους όταν βρίσκονται εν πλω. Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αυτοπεποίθησης και του ηθικού ενός ατόμου, να επηρεάσει δυσμενώς την παραγωγικότητά του αλλά να προκαλέσει τη λήψη λανθασμένων αποφάσεων.

Μέσα στο βίντεο του εκπαιδευτικού πακέτου της KVH Videotel περιλαμβάνονται συνεντεύξεις και μαρτυρίες ναυτικών οι οποίοι διηγούνται τα δικά τους βιώματα στην θάλασσα και πως έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Η υγεινή διατροφή, η ανάπαυση, οι ομαδικές δραστηριότητες αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων με τους συναδέλφους αποτελούν σημεία- κλειδιά για την βελτίωση της ψυχολογίας των ναυτικών. Στην τόνωση της ψυχικής υγείας των ναυτικών μπορεί να συμβάλλει επίσης το να απευθυνθούν σε κάποιο άτομο εμπιστοσύνης πάνω στο πλοίο ζητώντας βοήθεια για κάποιο πρόβλημα που έχουν ή να έρθουν σε επαφή 24 ώρες το 24ωρο, όλον τον χρόνο, με το πρόγραμμα «ISWAN’s SeafarerHelp».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.