Τίτλοι τέλους για την Cobalt Air

Τίτλοι τέλους για την Cobalt Air

278
Τίτλοι τέλους για την Cobalt Air

Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια δραστηριοποίησης στην κυπριακή αεροπορική αγορά η Cobalt Air προχώρησε σε ακύρωση όλων των πτήσεών της, ανακοινώνοντας την επ’ αόριστον διακοπή λειτουργίας της.

H τελευταία πτήση της Cobalt αναχώρησε εχθές το βράδυ από το αεροδρόμιο του Heathrow και προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί πτήσεις της εταιρείας προς Αμπου Ντάμπι, Αθήνα, Ντίσελντορφ, Παρίσι και Λονδίνο ακυρώθηκαν, όπως και οι εισερχόμενες πτήσεις από Τελ- Αβίβ, Βηρυτό και Αθήνα. Το ξαφνικό λουκέτο της Cobalt Air έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς και μεγάλη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες επιβάτες.

Στην λιτή ανακοίνωση της Cobalt Air, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της εταιρείες, αναφέρονται τα εξής:

«Η Cobalt ανακοινώνει δυστυχώς πως θα ακυρώσει όλες της πτήσεις από τις 23.50 της 17ης Οκτωβρίου, λόγω της επ’ αόριστον διακοπής λειτουργιών της Cobalt. Συνεπώς μελλοντικές πτήσεις και υπηρεσίες της Cobalt θα ακυρωθούν και η εταιρεία δεν θα λειτουργεί. Επιβάτες που έχουν μελλοντικά εισιτήρια παρακαλούνται να μην πάνε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο αναχώρησης της εταιρείας αύριο 18 Οκτωβρίου καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Cobalt και δεν θα υπάρχει προσωπικό της εταιρείας. Για αποζημιώσεις επικοινωνήστε με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα. Για άλλη μια φορά απολογούμαστε ειλικρινά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολύ πιστούς μας πελάτες για την στήριξή τους τα τελευταία δύο χρόνια των λειτουργιών της Cobalt».

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το κλείσιμο της -κινεζικών συμφερόντων- εταιρείας μένουν χωρίς εργασία 280 άτομα, εκ των οποίων οι 60 είναι κυβερνήτες και συγκυβερνήτες, οι 130 αεροσυνοδοί και οι υπόλοιποι 90 εργαζόμενοι σε τεχνικά τμήματα, εμπορικά, υποστήριξης κ.ά. Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται ότι θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ που αφορούν κόστος ναύλων για τον επαναπατρισμό όλων των επηρεαζόμενων επιβατών της Cobalt Air.

Προς αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης λόγω της αναστολής των πτήσεων της Cobalt Air η Aegean Airlines ανακοίνωσε πως προχωρά σε διενέργεια έκτακτων δρομολογίων από Λάρνακα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέροντας παράλληλα ειδικούς ναύλους για τους επιβάτες της Cobalt Air.

Πιο συγκεκριμένα, Aegean και Olympic Air προσφέρουν ειδικούς ναύλους που ξεκινούν από 66€ (συμπεριλαμβανόμενων των φόρων) για απευθείας πτήσεις από Λάρνακα – Αθήνα και από Λάρνακα – Θεσσαλονίκη, καθώς και ειδικούς ναύλους προς όλους τους προορισμούς εξωτερικού που πραγματοποιούσε πτήσεις η Cobalt Air, όπως Παρίσι, Μόσχα, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ, Μαδρίτη, Δουβλίνο, Γενεύη, Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Λονδίνο. Οι ειδικοί ναύλοι αφορούν αποκλειστικά επιβάτες που θα προσκομίσουν αντίγραφο του εισιτηρίου της Cobalt Air και για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως και τις 30.11.2018 με περίοδο ταξιδίου το ίδιο διάστημα.

Παράλληλα, η Aegean και Olympic Air ενισχύουν το υφιστάμενο πρόγραμμα δρομολογίων από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς από σήμερα μέχρι και τις 27.10.2018 καθημερινώς, προστίθεται μια έκτακτη πτήση Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα και τρείς έκτακτες συχνότητες Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα. Επιπλέον, η εταιρεία θα επιχειρεί, σε όσες περισσότερες πτήσεις είναι εφικτό, με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους αυξάνοντας τις διαθέσιμες θέσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις από τη Λάρνακα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.