Αργεντινή: Η ξηρασία απειλή για το ρεκόρ παραγωγής σιταριού

Αργεντινή: Η ξηρασία απειλή για το ρεκόρ παραγωγής σιταριού

59
Αργεντινή: Η ξηρασία απειλή για το ρεκόρ παραγωγής σιταριού

Η ξηρασία, απόρροια της έλλειψης βροχοπτώσεων στην Αργεντινή εφέτος, θα μπορούσε να μειώσει τις προοπτικές για τις συγκομιδές σιταριού της χώρας για το εμπορικό έτος 2018/19, οι οποίες αυτή τη στιγμή εκτιμώνται στα επίπεδα ρεκόρ των 19,7 εκατ. τόνων.

Τα παραπάνω διεμήνυσε το Buenos Aires Grains Exchange τονίζοντας, συγκεκριμένα, ότι η έλλειψη υγρασίας του εδάφους στο βόρειο τμήμα της χώρας καθώς και οι πρόσφατοι παγετοί στα κεντρικά είναι πιθανό να επιδράσουν αρνητικά στις σοδειές.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η παραγωγή καλαμποκιού στην Αργεντινή βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της σποράς για το 2018/19. Τα στοιχεία του Buenos Aires Grains Exchange καταδεικνύουν ότι προς το παρόν έχει καλλιεργηθεί το 26,9% των διαθέσιμων καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι η χώρα του τάνγκο αποτελεί σημαντικό εξαγωγέα σιταριού και σόγιας, ενώ αποτελεί και τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή καλαμποκιού στον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.