Rolls-Royce και Intel συνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων

Rolls-Royce και Intel συνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων

165
Rolls-Royce και Intel συνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων

Οι εταιρείες Rolls-Royce και Intel ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να συνεργαστούν πάνω στο σχεδιασμό εξελιγμένων ευφυών συστημάτων ναυτιλίας τα οποία θα κάνουν την εμπορική ναυτιλία ασφαλέστερη.

Μια τέτοια κίνηση πρόκειται να προωθήσει τα έξυπνα δεδομενοκεντρικά συστήματα που είναι διαθέσιμα στους πλοιοκτήτες, τους ιδιοκτήτες φορτίων και τα λιμάνια, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Rolls-Royce στην προηγμένη τεχνολογία συστημάτων με την τεχνολογία συστημάτων της Intel. Με επίκεντρο την ασφάλεια, τα νέα πλοία θα έχουν συστήματα ίδιας τεχνολογίας με εκείνη που χρησιμοποιείται σε ‘έξυπνες’ πόλεις, αυτόνομα αυτοκίνητα και drones.

Τα νέα πληροφοριακά συστήματα θα διαθέτουν δυνατότητες με επίκεντρο τα δεδομένα, δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και εξελιγμένες υπολογιστικές εφαρμογές, οι οποίες θα διαχειρίζονται ανεξάρτητα την πλοήγηση, την ανίχνευση εμποδίων και τις επικοινωνίες. Τα στοιχεία που είναι ενσωματωμένα σε αυτά τα συστήματα στοχεύουν στην ενοποίηση του φόρτου εργασίας, στην πραγματοποίηση υπολογισμών και στην αποθήκευση δεδομένων. Ανάμεσα σε αυτά είναι η τεχνολογία Intel® Field Programmable Gate Array (FPGA), μια ευέλικτη πλατφόρμα για απαιτητικές λειτουργίες όπως η πλοήγηση, όπως και επεξεργαστές Intel® Xeon® Scalable Processors για τη διαχερίση πολύπλοκων μοντέλων των λειτουργιών του πλοίου και την ανάπτυξη μοντέλων για πλήρως αυτόνομες λειτουργίες.

Τέλος, όσον αφορά την αποθήκευση δεδομένων, τα Intel® Optane™ DC Persistent Memory και Intel® Optane™ SSD Intel® 3D NAND SSD, θα διασφαλίσουν ότι τα συστήματα πληροφοριών των πλοίων είναι αξιόπιστα και αξιοποιούν κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό τα δεδομένα που προκύπτουν από τις αναλύσεις πραγματικού χρόνου και τη μοντελοποίηση των συστημάτων.

Φωτό: Rolls- Royce

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.