Πως κινήθηκε η παραγωγή αργού από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ

Πως κινήθηκε η παραγωγή αργού από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ

43
Πως κινήθηκε η παραγωγή αργού από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ

Αρκετές χώρες- μέλη του ΟΠΕΚ προχώρησαν σε αύξηση της παραγωγής αργού τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αντισταθμίσουν την πτώση της παραγωγής από πλευράς Ιράν με τις αμερικανικές κυρώσεις να είναι προ των πυλών.

Πιο συγκεκριμένα η παραγωγή αργού από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ ανήλθε στα 32,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα, αυξημένη κατά 132.00 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με τον Αύγουστο. Η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή της κατά 108.000 βαρέλια/ημέρα στα 10,5 εκατ., ενώ και η Λιβύη αύξησε την ημερήσια παραγωγή της τον Σεπτέμβριο κατά 103.000 βαρέλια. Παράλληλα, Αγκόλα, Νιγηρία και ΗΑΕ αύξησαν επίσης την παραγωγή τους, ενώ η παραγωγή στην «καταταλαιπωρημένη» οικονομικά Βενεζουέλα συνέχισε να μειώνεται.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης αργού το 2018 στα 1,54 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ενώ αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις του για την προσφορά πετρελαίου το 2018 από τις χώρες που δεν συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Τέλος, ο ΟΠΕΚ αναμένει, σύμφωνα με την τελευταία του έκθεση, η παγκόσμια κατανάλωση αργού το 2019 να αυξηθεί κατά 1,36 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.