Σημαντική ανάπτυξη για την ινδική οικονομία

Σημαντική ανάπτυξη για την ινδική οικονομία

82
Σημαντική ανάπτυξη για την ινδική οικονομία

Η οικονομία της Ινδία έχει εισέλθει σε φάση ταχείας ανάπτυξης και εκτιμάται ότι μέχρι το 2035 θα αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, μετά από αυτήν της Κίνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) η οικονομία της Ινδίας θα παρουσιάσει μεγαλύτερη ανάπτυξη εντός του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με την κινεζική οικονομία.

Άνοδος της τάξης του 7,3% υπολογίζεται ότι θα καταγραφεί στην οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας, συγκριτικά με το 6,7% του προηγούμενου έτους. Για το 2019 η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του +7,4%.

Αναφορικά με την οικονομία του κινεζικού δράκου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, αυτή υπολογίζεται ότι θα κινηθεί ανοδικά σε επίπεδα της τάξης του +6,6% το 2018 και +6,2% το 2019. Να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες εκτιμήσεις για τα μεγέθη οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις στις αρχές του 2018, καθώς λαμβάνεται υπόψη ο αρνητικός αντίκτυπος για την χώρα λόγω του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του World Economic Forum, η Κίνα αποτελούσε το 2017 την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.