Γαλλία: Αποκαθίστανται από τον Νοέμβριο οι εξαγωγές σιταριού προς το Μαρόκο

Γαλλία: Αποκαθίστανται από τον Νοέμβριο οι εξαγωγές σιταριού προς το Μαρόκο

54
Γαλλία: Αποκαθίστανται από τον Νοέμβριο οι εξαγωγές σιταριού προς το Μαρόκο

Oι Γάλλοι εξαγωγείς σιταριού αναμένουν ότι το Μαρόκο θα εισάγει περί τους 3 εκατ. τόνους μαλακού σιταριού κατά το εμπορικό έτος 2018/2019 στον απόηχο της αναβολής τελωνειακών δασμών, όπως ανέφερε η γαλλική υπηρεσία προώθησης των εξαγωγών σιτηρών την Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Μαρόκο διεμήνυσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι από 1η Νοεμβρίου θα ακυρώσει τους τελωνειακούς δασμούς της τάξης του 135% στους οποίους υπόκειται το μαλακό σιτάρι, προκειμένου να διασφαλιστεί μια ισορροπία στην προσφορά και να αποφευχθούν υψηλές τιμές στην εγχώρια αγορά

Παράλληλα, η γαλλική υπηρεσία τονίζει ότι περίπου το 45% των εισαγωγών αυτών αναμένεται να προέλθει από την Γαλλία με τον Philippe Heusele, πρόεδρο της υπηρεσίας να σημειώνει ότι η χώρα του έχει την ποσότητα και την ποιότητα να προμηθεύσει την μαροκινή αγορά συμμετέχοντας με ποσοστό έως 50% στις συνολικές μαροκινές εισαγωγές σιταριού.

Να σημειωθεί ότι εφέτος το Μαρόκο παρήγαγε συνολικά 10,3 εκατ. τόνους δημητριακών, με την παραγωγή μαλακού σιταριού να ανέρχεται στους 4,91 εκατ. τόνους, την παραγωγή σκληρού σιταριού σε 2,42 εκατ. τόνους και αυτή του κριθαριού σε 2,92 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.