Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση φυσικού αερίου;

Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση φυσικού αερίου;

106
Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση φυσικού αερίου;

Σταδιακή ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Alexey Miller, εκπρόσωπος της ρωσικής Gazprom κατά τη διάρκεια του International Gas Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 17% ή 635 δις κυβικά μέτρα μέχρι το 2025.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 30% της παραπάνω ζήτησης θα προέλθει από την Κίνα. Η κινεζική ζήτηση για φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 80% μέχρι το 2025 (+200 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου), συγκριτικά με το 2017.

Ωστόσο, η αγορά- κλειδί για την Gazprom παραμένει η Ευρώπη. Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom προς τις ευρωπαϊκές χώρες άγγιξαν τα 194,4 δις κυβικά μέτρα το 2017, αύξηση κατά 8,4% συγκριτικά με τις αντίστοιχες εξαγωγές του 2016.

Ο κ. Miller διαβεβαίωσε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου της Gazprom είναι επαρκή προκειμένου να ανταποκριθούν στην ζήτηση τόσο της ρωσικής και ευρωπαϊκής όσο και της ασιατικής αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.