Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση φυσικού αερίου;

Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση φυσικού αερίου;

102
Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η ζήτηση φυσικού αερίου;

Σταδιακή ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Alexey Miller, εκπρόσωπος της ρωσικής Gazprom κατά τη διάρκεια του International Gas Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 17% ή 635 δις κυβικά μέτρα μέχρι το 2025.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 30% της παραπάνω ζήτησης θα προέλθει από την Κίνα. Η κινεζική ζήτηση για φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 80% μέχρι το 2025 (+200 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου), συγκριτικά με το 2017.

Ωστόσο, η αγορά- κλειδί για την Gazprom παραμένει η Ευρώπη. Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom προς τις ευρωπαϊκές χώρες άγγιξαν τα 194,4 δις κυβικά μέτρα το 2017, αύξηση κατά 8,4% συγκριτικά με τις αντίστοιχες εξαγωγές του 2016.

Ο κ. Miller διαβεβαίωσε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου της Gazprom είναι επαρκή προκειμένου να ανταποκριθούν στην ζήτηση τόσο της ρωσικής και ευρωπαϊκής όσο και της ασιατικής αγοράς.